Министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев / БГНЕС, архив
Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че няма теч на информация от МВР, който да е довел до това Димитър Желязков - Очите да напусне пределите на страната преди акцията в Бургас срещу престъпната група за рекет, за която се смята, че той е ръководител. Той говори пред медиите след среща с ръководството на МВР в Елин Пелин и кметовете от региона.
 
"Ако беше изтекла информация щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция, и да го хванем там", каза Радев.

Кои са съучастниците на Митьо Очите? (ВИДЕО)
 
Министърът благодари на турските си колеги за добрата работа по залавянето на Митьо Очите в Истанбул преди дни, заедно с още седем души, които бяха експулсирани у нас.
Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че Митьо Очите е задържан за 30 дни в турския арест, като в този период трябва да мине процедура пред турски съд за неговото екстрадиране у нас.
 
Той допълни, че продължава да тече активна работа на територията на главната дирекция в Бургас по случая с групата около Желязков.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)
 
За резултатите от срещата в районното управление в Елин Пелин министър Радев каза, че желанията на ръководството и кметовете от региона са като навсякъде - да има повече патрули. Като допълни, че е обещано МВР да работи съвместно с ДАИ и министерството на транспорта за проверки на тежкотоварните автомобили преминаващи през общините в района.
 
Радев отбеляза още, че сградата на районното в Елин Пелин не е санирана и че някои от компютрите те са си купували сами.

Разследват Бенчо Бенчев и Несрин Узун за укривателство
БТА