Седемте български граждани, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на МВР за БТА.
 
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.
 
В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура по компетентност.

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул
 
При операцията в южната ни съседка беше арестуван Митьо Очите, след като за задържането му бе издадена червена бюлетина от Интерпол. Той е обвинен в това, че е ръководил организирана престъпна група за рекет, палежи и наркотици. Държавното обвинение твърди, че бандата изнудвала успешни бизнесмени от района на Южното Черноморие да плащат „такса спокойствие”. Тези, които отказвали, били наказвани.

БСП се разграничава от Бенчо Бенчев и настоява да напусне ОС на Бургас незабавно
 
По информация на NOVA с Желязков в хотел в Истанбул са били бившият депутат с два мандата от листата на ДПС Несрин Узун и заместник-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев. Името на Бенчев нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава. Бенчев отдавна се свързва с Димитър Желязков. Общинарят е един от собствениците на охранителна фирма "Аркос", в която Митьо Очите е консултант. А след престрелката в ресторант, именно Бенчев помогна за лечението на Желязков. 

Заловиха групата на Митьо Очите в Бургас
 
Общо 19 души, за които се смяташе, че са участвали в престъпните дейности у нас, пък бяха арестувани при спецакция в Бургаско преди дни.

Прокуратурата поиска петима от тях да останат за постоянно за решетките.

Късно в събота вечер Специализираният съд постанови именно това след продължило повече от пет часа заседание.

Оставиха за постоянно в ареста петима задържани при акцията в Бургас (ВИДЕО)
 
Издадена е европейска заповед за издирване на Калоян Колев, както и на общинаря от Несебър Пейко Янков.
 
Самият Желязков остава в Турция в очакване на делото за екстрадиция. То ще се гледа от съд в южната ни съседка.
nova.bg