/ Снимка: Архив
Издирват Очите, той се крие в чужбина
Антимафиоти са блокирали входовете и изходите на Бургас заради спецакция на прокуратурата срещу банда, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите. По информация от източници от МВР задържани са около 15 души от обкръжението на Очите.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард (СНИМКИ/ВИДЕО)

Засега той не е арестуван, предава електронното издание на в. "24 часа". Предполага се, че е в чужбина. Основната дейност на групата била разпространение на дрога, рекет, телесни повреди, изнудване. Ролята на Очите била конспиративна и директно не общувал с подчинените си.

Преди години той изтърпя присъда като наркобос, но въпреки това не се е отказал от престъпления по Черноморието, разказаха запознати. Очите оцеля преди 2 г. след стрелба в заведението 4 Yоu, като обвинени за това бяха хора на врага му Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Издирваният след престрелката с Митьо Очите Божо Кравата проговори

В момента в Бургас и областта се провеждат действия по разследването, съобщават още от прокуратурата. По разпореждане на главния прокурор на място е заместник главния прокурор Ив. Гешев за оказване на методическа помощ и координация. Акцията е на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП.