Появи се видео с предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти
Продължава разследването на групата за рекет, побоища и палежи на осъдения за наркотрафик Димитър Желязков-Митьо Очите.
 
Желязков е работил като консултант в охранителната фирма "Аркус секюрити". Изпълнителният директор на фирмата Иван Владимиров обясни пред NOVA, че всъщност той не е бил консултант, а мениджър, който е намирал обекти за охраняване. Самият Владимиров е бивш полицай, неговият син е зам.-директор на Бургаския затвор, а дъщеря му - юрисконсулт към ОД на МВР-Бургас.
 
7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)

Иван Владимиров притежава акции от компанията, а негови съдружници са бургаският общинар Бенчо Бенчев и Георги Дросев.
 
Един от приближените на Желязков, който се издирваше, беше задържан в неделя вечер. В края на миналата седмица беше арестуван и общинският съветник от БСП-Бургас Бенчо Бенчев. Срещу него тече разследване за укривателство, защото Желязков беше задържан в турски хотел в стая на името на Бенчев. Обвинения все още не са му повдигнати.
 
Разследват Бенчо Бенчев и Несрин Узун за укривателство

Стаите в турския хотел са запазени от Несрин Узун, бивш депутат от ДПС, той също беше задържан, освободен и все още е без обвинение.
 
В същото време турски сайт публикува видео, на което се вижда как турските власти предават арестуваните заедно с Митьо Очите в Истанбул българи на нашата Гранична полиция.
 
Кадрите са заснети на граничния пункт Капитан Андреево. От тях става ясно, че в задържаната група е имало и две жени. На кадрите се вижда общинският съветник Бенчо Бенчев, облечен с бяла блуза, бившият депутат от ДПС Несрин Узун е в тъмно сиво. На 6 август беше разпространено и видео с ареста на Митьо Очите.
nova.bg