/ МВР
Оръжия и пари са иззети при обиск в дома на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, съобщиха от МВР. Бенчев е един от българите, арестувани в хотел в Истанбул, заедно с издирвания с червена бюлетина на Интерпол Димитър Желязков-Митьо Очите. (СНИМКИ от обиска в жилището на Бенчев)

БСП се разграничава от Бенчо Бенчев и настоява да напусне ОС на Бургас незабавно
 
 
"Процесуално-следствените действия срещу организираната престъпна група, действала на територията на Бургас и областта, продължават.
 
Днес бяха извършени претърсвания и изземвания в дома на заместник-председател на Общинския съвет в Бургас. В момента той е с наложено полицейско задържане до 24 часа. Специализираната прокуратура преценява събраните доказателства за евентуалната му съпричастност към неутрализираната ОПГ (както и на други лица, доведени от Република Турция) и повдигането на обвинения", съобщиха от спецпрокуратурата.


7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)
 
Името на Бенчев нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава, припомня NOVA. Бенчев отдавна се свързва с Димитър Желязков. Общинарят е един от собствениците на охранителна фирма, в която Митьо Очите е консултант. А след престрелката в ресторант в "Слънчев бряг" през юни 2016 г. именно Бенчев помогна за лечението на Желязков.
 
БСП се разграничиха от Бенчев и обясниха, че той не е член на партията и е избран от гражданската квота.

Бенчо Бенев дом
МВР

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул
 
В Турция в събота бяха задържани Митьо Очите и още седем български граждани във връзка със спецакцията, проведена в Бургаско преди дни. При нея белезници щракнаха на ръцете на общо 19 души, заподозрени в участие в престъпна група, занимавала се с рекет, палежи и разпространение на дрога. За неин ръководител е считан самият Димитър Желязков.
 
След 5-часово заседание Спецсъдът постанови постоянно задържане под стража на петима от арестуваните, за които прокуратурата поиска да останат зад решетките.

Оставиха за постоянно в ареста петима задържани при акцията в Бургас (ВИДЕО)
nova.bg