19 души са задържани при спецакция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област. Това съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев. Заподозрените са част от мащабна организирана престъпна група за търговия с наркотици, рекет, изнудване и палежи. Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, е сочен за лидер на групата, като той не е сред арестуваните и е обявен за издирване. 
 
Спецакция срещу наркоразпространението в Бургас


Криминалната структура е действала от началото на 2016 година. По думите на зам. главния прокурор се касае за организирана престъпна група, занимаваща се с палежи, телесни повреди, рекет и наркотици. При акцията днес са арестувани 19 човека в Бургаска област. Претърсени са десетки адреси, намерени са оръжия, запечатани са автомобили. За ръководител на групата е сочен Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Той е обявен за международно издирване, съобщи NOVA.

Източници на Дарик-Бургас съобщиха, че Желязков е напуснал страната преди седмица. Властите са имали информация, че Митьо Очите ще напусне страната, но не е предприели действия, за да не се стигне до провал на акцията, която е планирана месеци наред, стана ясно от думите на Иван Гешев. 

спецакция Бургас
Dariknews.bg

19 задържани в спецакция по морето. Интерпол търси Очите

Няма данни за изтичане на информация", подчерта зам. главният прокурор и допълни, че всички, с изключение на Желязков, чиито арести са били планирани, вече са зад решетките.

През цялото време за хода на операцията е информиран главният прокурор Сотир Цацаров.
 
Очаква се да стане ясно кои от задържаните ще бъдат привлечени като обвиняеми, като ще има обвинения за палежи на различни обекти, каза Иван Гешев.