Групата действала по Южното Черноморие, като имала задълбочени контакти и с криминалните структури в страната. Занимавала се с рекет и разпространение на наркотици, каза Иван Гешев.
Групата действала по Южното Черноморие, като имала задълбочени контакти и с криминалните структури в страната. Занимавала се с рекет и разпространение на наркотици, каза Иван Гешев. / Снимки: Лалка Димитрова
Поздравления! Няма теч
98394
Поздравления! Няма теч
  • Поздравления! Няма теч
19 души са задържани при спецакцията на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област, съобщи на брифинг зам-.главният прокурор Иван Гешев. Заподозрените са част от мащабна организирана престъпна група за търговия с наркотици, рекет, изнудване и палежи.

полицейска акция
netinfo

Криминалната структура е действала от началото на 2016 година. Групата, според антимафиотите, е оглавявана от Димитър Желязков-Очите. Той обаче не е сред задържаните.

Източници на Дарик Бургас съобщиха, че Желязков е напуснал страната преди седмица. В момента той е обявен за общодържавно издирване и до края на деня ще бъде пуснат за издирване от Интерпол, като за целта ще бъде поискано и съдействието на международните служби за сигурност,каза Иван Гешев.

Властите са имали информация, че Димитър Желязков – Очите ще напусне страната, но не е предприели действия, за да не се стигне до провал на акцията, която е планирана месеци наред. 

„Няма данни за изтичане на информация, подчерта зам.главният прокурор и допълни, че всички, с изключение на Очите, чиито арести са били планирани, вече са зад решетките. Днес ще бъде прецезирано срещу кои от тях ще бъдат повдигнати обвинения.
Прец цялото време за хода на операцията се подава информация към главния прокурор Сотир Цацаров.

В Бургаска област са претърсени десетки адреси на заподозрени. Намерени са оръжия, като веществени доказателства са запечатани и автомобили.

запечатани автомобили
Автомобили на заподозрени бяха запечатани от МВР в рамките на операцията. Възможно е да става въпрос за схема с ДДС измами.

Проверяват се и семействата на престъпни босове, дошли на почивка по морето.

веществено доказателство
netinfo


Криминалисти, довериха, че във палат в несебърското село Кошарица са засечени и съпругата и дъщерята на Пламен Балбузанов, известен като Куката. Самият той в момента се намира в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група.

запечатани автомобили
Автомобили на заподозрени бяха запечатани от МВР в рамките на операцията. Възможно е да става въпрос за схема с ДДС измами.