Бенчо Бенчев 
Бенчо Бенчев  / Снимки: Лалка Димитрова
Резервациите ги направи Несрин Узун, аз не бях там по това време, казва общинският съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев
Неподходящото място в неподходящото време
98423
Неподходящото място в неподходящото време
  • Неподходящото място в неподходящото време
„Ще видите, че от този син балон нищо няма да остане. Така се случи, че с Димитър Желязков се озовахме заедно в един хотел. Но когато него го арестуваха, аз не бях там. Бях на бизнес-вечеря Отидох там по-късно. И го видях с белезници. Казах: Какво става тук? И като се обадих така, те ни прибраха и нас. Аз резервации не съм правил. Стаите ги запази Несрин Узун“- Това заяви бизнесменът и общински съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев. Той бе задържан в хотел в Истанбул, заедно с бившия депутат Несрин Узун и още петима души при акция на турските власти за задържането на на Димитър Желязков-Очите, издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група. Очите бе открит в стая в хотел „Рамада“, регистрирана на името на Бенчев.

Бенчо Бенчев излезе от ареста

„Бях в неподходящото време, на неподходящото място. Всичко стана съвсем случайно. Поредица от случайности не в моя полза. Резервациите ги прави Несрин Узун. Аз пътувах, имах с мен други хора, и той ми се обади и каза: Запазих три стаи на твое име. Той ми ги запази. На Бенчо Бенчев на името. Сега излизат някакви теории, че съм укривал Димитър Желязков. Хотелът не е мой, че да го укривам. Да питат собственика на хотела, какво се занимават с мен..., подчерта Бенчо Бенчев.

Той направи изявление в 16.00 часа днес - 12 часа след като бе пуснат от ареста в Бургас, където бе откаран след предаването му от турските власти на полицията у нас, заедно с Несрин Узун и още петима души, задържани в хотела в южната ни съседка.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)

Ексдепутатът бе пуснат още към 17.00 часа вчера, а Бенчев излезе на свобода към два часа след полунощ, без да му бъдат повдигнати обвинения. Междувременно на сайта на МВР беше разпространено видео от акцията на специализираната прокуратура за претърсването на дома му в комплекс „Меден рудник“ в Бургас, където са били намерени оръжия и парични суми.

Домът на Бенчо Бенчев
netinfo

„Ще кажа, че това, което се тиражира, не е вярно. Истината е съвсем различна. Нито имам незаконни оръжия, нито имам незаконни пари. Всичко е законно... Но сега видях кои са истинските ми приятели и кои - не“, заяви Бенчев.

Чуйте позицията на Бенчо Бенчев в звуковия файл