Общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев е освободен от ареста. Той е бил пуснат към 1.00 часа след полунощ. Това съобщи адвокатът на Бенчев Бойчо Боев. Защитникът каза пред БТА, че Бенчев е у дома си, тежко болен е и не се чувства добре.

Бенчев за акцията на спецпрокуратурата: От този син балон нищо няма да остане!

На този етап няма повдигнати обвинения към Бенчев, каза адвокат Боев. Той беше сред седмината задържани в Истанбул при акцията по ареста на Димитър Желязков - Митьо Очите. Междувременно Митьо Очите остава в Турция, като въпросът за екстрадицията му трябва да бъде решен до два месеца.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)
 
Специализираната прокуратура тепърва ще установява има ли достатъчно данни, за да се повдигне обвинение срещу Бенчев. Вчера при обиск в дома му бе отрито оръжие. Ще се доказва произходът на намерените оръжия, както и на боеприпасите за тях.

Пред NOVA Бенчев каза: "Уморен съм, не съм спал. Нищо от това, което се говори в медиите, не отговаря на истината".

Говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова информира, че към този момент материалите по делото не са пристигнали в съдебната палата в морския град.

Обискираха дома на общинския съветник Бенчо Бенчев (ВИДЕО)
 
Бенчев е заместник-председател на Общинския съвет в Бургас и е от гражданската квота на БСП. Името му нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава.

Прокуратурата даде подробности за акцията срещу групата на Митьо Очите
 
Тази сутрин адвокат Евгений Мосинов, зам.-председателят на групата общински съветници на БСП в Бургас, заяви пред NOVA, че партията снема доверието си от Бенчев и го призовава да подаде оставката си.

БСП се разграничава от Бенчо Бенчев и настоява да напусне ОС на Бургас незабавно

От партията ще поискат обяснение от Бенчев за връзката му с Митьо Очите.