МВР-министърът Валентин Радев пристигна в Бургас заедно с главния секретар на МВР Младен Маринов.
МВР-министърът Валентин Радев пристигна в Бургас заедно с главния секретар на МВР Младен Маринов. / Снимка: Лалка Димитрова
МВР не очаква изненади по  време на срещата между европейските лидери и турския президент Реджеп Ердоган. Това обяви днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той пристигна в Бургас, заедно със главния секретар на МВР  Младен Маринов за среща с кметовете на населените места в региона.
 
Всички обекти, които ще посетят  европейските лидери и турският президент Ердоган по време на срещата на върха, са проверени предварително от службите за противодействише на бомбения тероризъм за наличие на взривни вещества. Проверени са маршрутите, по които ще преминат. Нарушения не са констатирани никъдеОт гледна точка на сигурността, подробности няма да даваме, допълни секретар на МВР Младен Маринов.

Министър Радев подчерта, че  ситуацията е под контрол: „Има само един протест до колкото знам от „Възраждане”. За сега няма никаква информация, че нещо е нарушено по това, което сме направили.”

На въпрос на Дарик-Бургас за настроенията в районите със смесено население след изказването на Ердоган за "душевните граници на Турция", министър Радев обяви: "Нищо такова не чухме, никой не постави въпрос за това. Говорихме си за битова пристъпност, свързана с роми, такива неща... но не за това изказване."