Лекоатлетка от „Европул Бургас”  грабна златен медал в „планинско бягане”
Лекоатлетка от „Европул Бургас” грабна златен медал в „планинско бягане” / netinfo

Състезателката на „Европул Бургас" Татяна Дячкова затвърди възходящата градация в представянето си и спечели поредното състезание по планинско бягане. Само седмица след шампионския медал в състезанията на 1 март в Драгалевци, младата надежда на бургаската лека атлетика спечели първото място в турнира „8 март" в столицата.
На изключително трудното и заснежено трасе във Витоша Татяна спечели първото място при девойките младша възраст на дистанция 2 500 м. Заради поредицата от високи резултати, които тя постига, възпитаничката на тренора Атанас Атанасов вече се очертава като основен състезател на националния отбор на България за предстоящата Балканиада по планинско бягане в Смолян през месец юни и на Световното първенство в Италия през месец септември.
На провелото се състезание по планинско бягане на 8 март много добър резултат постигна и националът Иван Атанасов. Неговата упоритост в тренировките и максималната му концентрация му донесоха второ бронзов медал в рамките на една седмица. Наставникът му е сигурен, че по-високите постижения при талантливия младеж тепърва предстоят.
Президентът на „Европул Бургас" Румен Ангелов призна, че е изключително доволен от старанието на треньори и състезатели. Според клубния бос най-голямото доказателство за това ,че отборът се движи по правилен път е това, че вече четирима негови лекоатлети са станали част от националните отбори на България само една година след създаването на клуба.