анимация детска градина
анимация детска градина / ДГ №17
Местният парламент ще гласува внасянето на проекта в края на месеца

Община Бургас е разработила проект за ремонт на детската градина в село Равнец, която пострада при наводнението миналия месец. Той е насочен към подобряването на инфраструктурата и енергийната ефективност.

Предвижда се поставянето на нова фасадна топлоизолация, подмяна на старата и амортизирана дървена дограма с нови ПВЦ профили и стъклопакети. Ремонт ще бъде извършен и на покрива, който също ще бъде покрит с изолация.

Отоплението на детската градина също ще бъде обновено. В момента сградата се отоплява с парна инсталация, която е амортизирана. Системата работи с нафта и използва голямо количество енергия за загряване на водата. За осигуряването на топла вода за битови нужди се налага използването на електрически бойлери, което от своя страна повишава сметките за ток.
 

В Ямбол, Бургас и Сливен: Отказват да приемат ромски деца в забавачниците


Ремонтът на отоплителната система предвижда преминаване към нов вид гориво от биомаса, смяна на тръбната мрежа и старите чугунени радиатори. Процесът на работа ще бъде автоматизиран, което ще гарантира по-голямата ефективност на инсталацията. Гореща вода за битови нужди ще се осигурява както от новата парна инсталация, така и от възобновяем източник на енергия.

Равнец е от населените места, които пострадаха сериозно по време на наводнението от края на месец октомври. Детската градина в селото също беше засегната и това наложи учебните занятия временно да бъдат преустановени до нормализирането на обстановката и преодоляването на тежките последствия.

Проектът на Община Бургас ще спомогне за създаването на по-добра социална инфраструктура и условията за обучение. В детската градина е посещавана от близо 70 деца, разпределени в три групи. За тях се грижи персонал от 12 души.