/ Община Поморие
„Бюджетът за 2018 година е изпълнен 95%. Това ни дава самочувствието, че посоката, в която вървим, е вярната. Точно толкова реалистичен е и бюджетът за 2019 г. Той е съобразен с вашите предложения и желания, но е направен според възможностите за реалното му изпълнение, а не с цел даване на напразни обещания“.

Поморие предизвика промяна в Закона за лечебните заведения

Това каза кметът на Поморие Иван Алексиев по време на обсъжданията за бюджета на общината за тази година. Дискусиите се провеждат във всяко едно населено място, по предварителен график и при засилен интерес и в присъствието на Алексиев.

Инфраструктурата и благоустройството на селищата са основните акценти в проектобюджета и за 2019 г. Приоритет за Каменар за 2019 г. е полагане на тротоар на ул. „Минерален извор” и продължаване с асфалтиране на улиците.

Алексиев пред „Дарик“: Имаме проект за яслата в Ахелой, догодина пускаме поръчка за строител

Извън бюджетната рамка вече е финализирана процедурата за избор на изпълнител за реконструкцията на пътя Поморие-Каменар, предстои разширение на сградата на читалището, възобновени са и разговорите за рекултивацията на депото в Каменар.

В Лъка предложението за следващата година също е асфалтиране на улиците.В Дъбник пък вече са ремонтирани Здравната служба в селото, покрива на училището, направена е и нова спортна площадка. Да се довършат недовършените улици и да се уреди статута на земята около местния храм е предложението на жителите на с. Дъбник за новия бюджет.Нова спортна площадка има и в с. Габерово.