/ netinfo
„Имаме изготвен проект за строителството на детска ясла в Ахелой. Надяваме се в началото на следващата година да обявим обществена поръчка за избор на фирма, която да се заеме със строителството".

Това обяви пред „Дарик“ кметът на община Поморие Иван Алексиев. Вчера правителството отпусна средства за изпълнението на обекта в размер на 1 мнл. лева, след допълнителни трансфери от държавния бюджет.
 

10 000 000 лева за общини в Бургаско. Къде, какво ще правят?


Според Алексиев, ако няма обжалване по различните процедури, новата ясла може да бъде отворена до началото на следващата учебна година. „Липсата на такова детско заведение е сериозен проблем за жителите на Ахелой.

Родителите са принудени да пътуват всеки ден до Поморие или Несебър, което несъмнено създава неудобства, а и удря по семейния бюджет. Този въпрос е поставян няколко пъти. Радостни сме от това решение на правителството. Искам да им благодаря“, допълни Алексиев.
 

Представят сборник с доклади за Ахелойската битка


По думите му, парите ще са достатъчни за цялостното изграждане и оборудване на яслата. Ако се наложи ще бъдат използвани и допълнителни средства от местната хазна, увери кметът на Поморие. Предвижда се в курортния град да бъдат сформирани две яслени групи.

Избран е и терен, който се намира в непосредствена близост до детската градина и училището в Ахелой. „Мястото е подходящо за ясла. На близо има и спорна площадка, място за паркиране и слаб трафик“, каза още Алексиев.