/ Снимка: Дарик
Специализираната прокуратура повдигна обвинение по член 321, алинея 3 - за участие в организирана престъпна група срещу общинския съветник от партия „Сила' в Несебър - Пейко Янков. Това съобщиха близки до разследването за „Дарик“ Бургас.

Срастване: Общински съветник от Несебър в групата на Митьо Очите. Издирват го

Янков се появи сред имената на 9-те с повдигнати обвинения от групата на Димитър Желязков- Очите. Самият той е обявен за издирване от Интерпол.

19 задържани при спецакция в Бургаско, издирват Митьо Очите (ОБЗОР)

По данни на прокуратурата, криминалната структура стои зад серия от палежи, рекет, телесни повреди и други престъпления, които са в процес на установяване. Операцията по разбиването й се е провела в София, курортен комплекс Слънчев бряг и Ямбол.

По рано днес се проведе брифинг на Специализираната прокуратура в София, на който ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева обяви: „това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта“.

„Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира тя.

Спецакция срещу наркоразпространението в Бургас

Пейко Янков не е бил открит от разследващи на домашния си адрес.
 А обвинението срещу него е повдигнато задочно.
 

хотел Хризантема
Пейко Янков е собственик на казина и хотели в Слънчев бряг.

Пейко е втори мандат общински съветник от партия Сила в Несебър и развива бизнес с хотели и казина. Началото бе дадено от баща му - бившия председател на местния парламент в града Димитър Янков, който бе застрелян на 9 май 2007 г. 

В Несебър свързват възхода на Очите имено с подкрепата на Янков.