Ивайло Дражев оспорва  резултатите от изборите
Ивайло Дражев оспорва резултатите от изборите / netinfo
Лидерът на ПП „Роден край” Ивайло Дражев обяви, че оспорва резултатите от изборите, защото според него те са нереални. Бургас никога не е изпадал в подобна тъжна ситуация, гласове да се купуват и продават за 100 – 300 лв. в градските комплекси, каза Дражев.Той е подал жалби до Административния съд, в които оспорва първия тур от местния вот и иска отлагане на балотажа. Целта е не "преиграване" на изборите в полза на ПП „Роден край”, а заради опорочаването на вота, резултатите не отразяват действителната позиция на хората, категоричен е Дражев.   

„Купуване на гласове е имало в кв.Д.Езерово, Меден рудник, с.Черно море, кв.Горно Езерово, с.Рудник, Българово, Равнец и др. И там нарушенията са за „черната изборна книга”.Снимков материал нямаме, но имаме номера на автомобили, описания и имена на хора,които са търгували с гласове”- заяви Дражев.

Той предлага да има промени в Закона за местните избори и в Конституцията на България. Интегралната бюлетина да бъде сменена с отделни бели бюлетини, да се проведе референдум за задължително или доброволно гласуване. Дражев предлага да се въведе и електронно гласуване, като във Венецуела с поставянето на електронен пръстов отпечатък.