Грозни скандали за социалния блок
Грозни скандали за социалния блок / Дарик Бургас
Грозни скандали за социалния блок
51019
Грозни скандали за социалния блок
  • Грозни скандали за социалния блок

В шумни скандали и освиркване премина общественото обсъждане за „социалния блок” в комплекс „Меден рудник”. Екипът на кмета Димитър Николов се срещна с местните жители в актовата зала на училище „Константин Петканов”.

Обитателите на блокове в района на бъдещия строеж заявиха, че са твърдо против той да бъде издигнат там и заплашиха с гражданско неподчинение и бунт. За пореден път те подчертаха, че се притесняват от факта, че блокът ще бъде населен предимно с роми.

Градоначалникът и неговият заместник Лорис Мануелян няколко пъти обявиха, че ромските семейства в жилищата няма да бъдат мнозинство, и те ще бъдат населени предимно с млади семейства без постоянен дом и в притеснено социално положение.

Въпреки това дошлите на срещата категорично поискаха блокът да бъде построен на друго място и не  пожелаха да чуят доводите на разясняващите проекта. В края на срещата Николов заяви, че ако те не желаят строежа, той наистина няма да бъде осъществен на това място.

Чуйте в звуковия файл част от пререканията - граждани, кметът Димитър Николов и неговият заместник по въпросите на социалната политика д-р Лорис Мануелян