/ ГЕРБ-Бургас
Десетки жители на Община Средец се включиха в кампанията за събиране на пластмасови капачки в града. Инициативата „Голямото сърце“ е на „България за младите” към ГЕРБ, а личен пример на площад „България“, където е и пункта за събиране на пластаса, дадоха дадоха народния представител от ГЕРБ-Бургас Галя Желязкова, кмета инж. Иван Жабов, членовете на клуб „България за младите” и цялото ръководство на община Средец.

Welcome to Dyulevo: Няма обезлюдяване на селата в Средецко

Директорът на МБАЛ-Средец- д-р Цанев, който разясни и целта на кампанията - тя ще бъде закупуване на специализирана линейка с оборудване за спешна помощ с ЕКГ апарат за нуждите на местната болница.

В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки - от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

„Инициативата има своето символично начало днес, но няма краен срок. Надяваме се с общи усилия да осъществим една важна за града идея, всеки може да се включи без значение количеството събрана пластмаса”, коментира Марин Димов, директор на Трансграничен културен център за деца.
 

Голямото сърце на Средец
netinfo

В събирането на капачки ще се включат всички институции на територията на града и съставните села. А най-нетърпеливите да пуснат своите пластмасови капачки бяха децата от ОДЗ „Снежанка, придружавани от директoра Светла Чолакова. Така, само за час, „Голямото сърце на Средец” бе напълнено.