/ netinfo
Много чуждестранни граждани все още търсят имоти в малките населени места на територията на община Средец. Това обяви пред „Дарик“ кметът Иван Жабов. По думите му, засега районът остава в периферията на демографската криза и обезлюдяването на селските райони.
 

Община Средец: Нашите деца - нашето богатство


„За щастие няма населени места, които страдат от сериозно обезлюдяване. Никой не може да избяга от демографската криза. Тя е започнала много отдавна. Правим всичко възможно да задържим нашите хора тук, те са бъдещето на община Средец.

Трудно можем да предложим нещо, с което да ги задържим, но правим всичко възможно. Стараем се да привлечем инвеститори, за да осигурим работа да на хората“, заяви Иван Жабов.
 

Иван Жабов
netinfo

Според него, търсенето на имоти от англичани и руснаци продължава. Към момента най-много чужденци са се заселили трайно в село Дюлево. „Действително има много чужди граждани там. Хората обаче искат добра инфраструктура. През тази година ремонтирахме много от пътищата в общината. Ще продължим и през следващата“, допълни кметът на Средец.
 

Община Средец става данъчен рай


Към момента ударните ремонти в общинския център продължават. Работи се по улиците „Лиляна Димитрова“ и „Васил Коларов“, след като общината спечели финансиране по програмата за развитие на селските райони. „Предстои да започнем и ремонтите по улиците „Димитър Благоев“, „Цвятко Радойнов „ и „Христо Ботев.

Правим всичко възможно да намерим и финансиране за ремонт на улица „Йорданка Николова“, но вероятно това ще се случи през 2019 година. С ремонта на най-важните пътни артерии, Средец ще придобие съвсем нов облик“, каза още Иван Жабов.

Срокът за ремонтите е една година, но заради топлото време, дейностите вероятно ще приключат по-рано, прогнозира кметът на община Средец.