/ netinfo
В навечерието на днешния Ден на народните будители Средец показа многообразието на българския фолклор с голям концерт.

На сцената на местното читалище се представиха певчески и танцови състави, солови изпълнители и музиканти.
 


„Залата беше пълна. Концертът е под надслов „За българското многообразие“. Организирахме ме го заедно с Областна управа Бургас. Затова и концерта беше под патронажа на губернатора Вълчо Чолаков. Ние имаме какво да покажем.

В този концерт видяхме нашите деца, нашите наследници. Учителите им могат да се чувстват като истински будители. Именно те учат нашите деца на книжовност, на българското“, каза пред „Дарик“ кметът на община Средец Иван Жабов.
 

Средец концерт 1 ноември
netinfo

24 са пенсионерските клубове на територията на общината, като в 20 от тях са сформирани певчески групи, уточни още той. Благодарение на общината певците имат десетки успешни участие в различни конкурси в страната и чужбина.
 


„Правим всичко възможно да им помогнем. Осигурили сме транспорт. Нашата общината е изключително многообразна. Можем да се гордеем с това. Правим всичко възможно да предадем местните обичаи на нашите деца“, допълни Жабов.

Днес от 10.00 часа всички родолюбиви българи в Община Средец ще поднесат венци и цветя пред паметника на Софроний Врачански.
 

Средец концерт 1 ноември
netinfo