Двоен празник в Средец
Двоен празник в Средец / netinfo
Тържествата за днешния празник, посветен на независимостта на България, започнаха с издигането на националния флаг пред сградата на общината. Заедно с кмета на Средец Иван Жабов, местни управници, народни представители и общественици, стотици жители на града поднесоха цветя пред паметника на загиналите за свободата на България.
 

Двоен празник в Средец
netinfo

Церемонията продължи с тържествен благодарствен водосвет. Денят съвпада с празниците на Средец, които започнаха още в началото на седмицата.
 

Двоен празник в Средец
netinfo

Днес беше открита и фотографска изложба на фоторепортера на БТА Тодор Ставрев. Творбите са подредени в изложбената зала на обновената Гейманова къща.
 

Двоен празник в Средец
netinfo

Кулминацията на тържествата ще бъде тази вечер от 18.00 часа, когато ще бъде открит голям концерт на пл. „Българка“. Тази година в него ще участват Илия Ликов, Стефан Диомов и "5-те сезона".

Празненствата продължават и в неделя, когато в градския парк ще бъде даден старт на рали Гимхана. До концерта в Средец се провеждат и трационните борби. 
 

Двоен празник в Средец
netinfo

Кметът Иван Жабов и заместник областният управител Владимир Крумов и народният представител Галя Василева прерязаха лентата на обновеното училище в центъра на града. Сградата, която е построена през 1932 година беше напълно преобразена след спечелен проект по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.
 

Двоен празник в Средец
netinfo

*Венци и цветя бяха поднесени и пред паметника на големия средецки борец Продан Гарджев 


Проектът е изпълнен за година, а инвестицията е над 400 000 евро. Сградата спира да функционира като училище преди 1989 година. През последните години там се помещаваше Тракийското дружество. От днес в него ще развиват дейност три еко клуба.

Чуйте какво каза кметът на Средец след откриването в приложения звуков файл: