Глутница кучета тормози Бургас. Жители на бургаски квартал поискаха помощ от общината, за да бъдат заловени. Кучетата обикалят нощем. Жителите на квартала казват, че те са агресивни и опасни.

Нападнаха съсед, който беше с малко дете. Крещеше! Бащата успя да го защити, успя да го изгони, но всичко беше ужасно“, казва Жена Колишева.

Камерата, поставена на кварталния магазин на Добрина, е запечатала и други брутални сцени.

БГНЕС

„Котки има обезглавени, котки има изкормени. Далеч съм от мисълта, че на хората им пука и за коките, но все пак това не е честно и спрямо тях. Децата излизат виждат ги пред входа, като тръгват на училище”, разказва Добрина Добрева.

От общината няколко пъти се отзовават на сигналите за глутницата, но не успяват да я открият през деня. Ще започнат проверки и нощем.

„Започваме масирани проверки в промишлените зони в района и предприятията, за да разберем къде са тези кучета. През деня тези кучета са вързани в предприятието и вечерта ги пускат, те образуват глутница”, заяви Павлин Михов- директор Дирекция „Околна среда” в Община Бургас.

Ако собствениците на предприятия продължат да пускат кучетата нощем, животните ще бъдат прибрани в общинския приют, за да бъдат кастрирани.
Миналата година са извършени над 500 проверки, 94 са санкционираните граждани за нерегистрирани кучета.
БГНЕС