/ ДХБ-Бургас
Художникът Енчо Рачев кани всички свои ученици, колеги, близки и приятели на своята юбилейна изложба по повод своята 80- та годишнина. Тя ще бъде открита на 29 януари, в 18.00 часа,  в изложбената зала на Дружеството на бургаските художници, на улица „Александровска“ 22.

Той е познат на поколения бургазлии като автор на емблематични фасадни стенописи и композиции по училища и сгради, като любим учител по изобразително изкуство, а за своите възпитаници от „Клубът“, той е човекът, дал криле на младежкото въображение и мечти, превърнали ги в творците, които са днес.
 
Роден е на 28 януари 1938 година в Българово. През 1964 година е завършил Националната художествена академия „Николай Павлович“, специалност „Декоративно-монументална живопис и мозайка“. Отказал е предложения за работа и развитие в София и се завърнал в Бургас, където работи и живее до днес.
 
Занимава се с декоративно-монументална живопис и преподавателска дейност в бургаски училища и в учителския институт „Христо Ботев“ като асистент по изобразително изкуство. Създал и 18 години ръководил клуб „Млад художник“  към Профсъюзния дом.