Духът на Сунгурларе оживя в музика и картини /СНИМКИ/
Духът на Сунгурларе оживя в музика и картини /СНИМКИ/ / netinfo

Изложби на чужденци, избрали за вдъхновение най-винарската община в България, уникални сбирки от корабни макети, музика и танци от всеки край на страната бяха само част от тридневните тържества, които ознаменуваха 42-годишнина от обявяването на Сунгурларе за град. По инициатива на кмета на Общината - инж. Васил Панделиев и неговият екип десетки жители се завърнаха в родния си край за да отбележат с над 10 събития празника.
Те приключиха с голям общоградски концерт, в който се включиха самодейци и артисти от читалище "Просвета 1882", но и най-талантливите деца от общината. Амбицията на кмета е да върне в Сунгурларе младите хора и да отличи тези, които през годините са вложили всичките си таланти и умения за да станат пример за малките.

Духът на Сунгурларе оживя в музика и картини /СНИМКИ/
netinfo

"Пожелавам на жителите, както и на всички наши гости и приятели, много здраве, щастие, благополучие и успех във всичко, към което се стремите! Нека с всеки изминат ден да ставаме все по-добри стопани на красивия си дом - Сунгурларе", каза кметът по време на церемонията в парка на града. Празничната програма започна с ритуал по издигане на флаговете на РБългария, Общината и Европа. В тях, заедно с инж. Панделиев се включиха и двамата най-нови почетни граждани на Сунгурларе. С почетен знак, грамота и парична премия бяха наградени Сава Михайлов. По предложение на кмета на града през август той беше удостоен със званието почетен гражданин за изключителен принос към духовния и културния живот в града. Другият отличен жител беше Шабан Мустафа, който с високите си спортни успехи прослави Сунгурларе в България. 
Духът на Сунгурларе оживя в музика и картини /СНИМКИ/
netinfo

Специални гости на празника бяха народни представители, кметове на общини, представители на държавната власт в Бургас и представители на политическия елит.
Ден по-рано в града беше открита новата автогара, както и Център за почасово предоставяне на услуги в домашна среда e изграден по проект "Солидарност". Той е на стойност близо половин милион лева. Сред атрактивните събития предшестващи празника беше и Експозиционният център по корабомоделизъм, в който беше представена уникална сбирка, чийто автор е Сава Михайлов.
Духът на Сунгурларе оживя в музика и картини /СНИМКИ/
netinfo

Изложба на картини на чужденци, живеещи в общината, изложение на автентични престилки и представяне на две местни авторки бяха само част от културните събития през почивните дни.