Продължава делото за смъртния случай в аквапарк в Приморско.

Бургаският окръжен съд изиска пълната техническа документация на водния атракцион в аквапарка на морския град.

Указания за правилата на експлоатация ще трябва да предоставят както аквапаркът, така и производителят на съоръжението. Подсъдим по делото е служител на аквапарка.

През лятото на 2019 година загина тийнейджър в сблъсък със свой приятел.

Младежите  се пускат на най-екстремният атракцион - пързалката „Голямото цунами”.

18-годишният Станислав се блъска челно в своя приятел, а на път за болницата момчето умира от тежките травми, припомня NOVA.

Близо две години след инцидента, почернените родители Ружа и Галин Ганеви споделят, че никой от аквапарка не ги е потърсил с обяснение или дори извинение

Семейството е от старозагорското село Кирилово и според тях отговорност носи не само служителят на смяна, а всички по веригата до собственика.

Подсъдим за смъртта на 18-годишния Станислав е служителят Георги Киров, който пускал атракциона във фаталния ден.

„Извършени са множество действия по разследването, които поне за прокуратурата по несъмнен начин водят към длъжностното лице, което е нарушило своите задължения. Ако не ги е нарушило и ако е спазило всичко, дали щеше да бъде избегнат този инцидент”, пита прокурор Мануел Манев от Окръжната прокуратура.

Виновно е момчето, което е скочило, без да изчака сигнал от него. И колкото е виновно момчето, толкова е виновен и аквапаркът, който не е създал никаква организация, за да протича нормално работата на всички”, смята адвокат Димитър Андонов.

Ако подсъдимият Георги Киров бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода.
 
 
 
 
NOVA