Това е атракциона, тип "Цунами" в аквапарка в Приморско, където се е разиграла трагедията.
Това е атракциона, тип "Цунами" в аквапарка в Приморско, където се е разиграла трагедията. / Снимки: Дарик-Бургас
Бургаската окръжна прокуратура образува разследване на умишлено убийство след трагедията в аквапарка в Приморско, при която загина 18-годишният Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово. Това съобщи пред Дарик зам.-председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

18-годишно момче загина в аквапарка в Приморско

По случая, уточни тя, са назначение две експертизи – комплексна - техническа, която да установи изправността на водния атракцион, и медицинска, с която да бъдат изяснени точните причини за смъртта на момчето.

аквапарк Приморско

„Извършени са два огледа на мястото. Все още разследването е в много ранна фаза. След изготвянето на експертизите и ако бъдат събрани достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения на конкретни лица“, уточни Григорова.

След смъртоносния инцидент с тийнейджър в аквапарк - версиите се разминават

По-рано днес родителите на загиналия Станислав обявиха, че вероятно служителят в аквапарка, който е пускал децата по пързалката, не е преценил достатъчно добре дистанцията. Именно това е причината, според тях, синът им да получи фатални увреждания при сблъсъка си с другото момче.

Разпоредител в аквапарка твърди, че загиналото момче не е спазило инструкциите за безопасност
 

аквапарк Приморско

"Предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за осъществени престъпления от общ характер от длъжностни лица, разрешили функционирането му и спрямо такива, работещи в същото", посочиха от пресслужбата на апелативната прокуратура в Бургас.