Д.Николов:Бургаският бизнес вече няма да е подизпълнител
Д.Николов:Бургаският бизнес вече няма да е подизпълнител / netinfo

Бургаският бизнес вече няма да е подизпълнител на обществени и публични проекти, обеща кандидатът за кмет на Бургас Димитър Николов на среща с членовете на Бургаската търговско промишлена палата. Въпросите за ново място на организацията на бизнеса в града, възможностите за неговото развитие и бъдещето на общинските фирми обсъди Николов с представители на палатата. На срещата присъстваха и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ начело с водачът Димитър Людиев.

Ако бъда избран за кмет приоритетно ще защитавам бургаския интерес на бизнес структурите защото съм убеден , че тук работят качествени хора – каза кандидатът за кмет издигнат от ГЕРБ.
Досега големите общестени поръчки за били печелени от фирми от София, Варна, Стара Загора, уточни Николов. Според него част от бургаските фирми са готови да инвестират в развитието на инфраструктурата на преференциални цени. Много от фирмите дори категорично са заявили тези намерения, стига да им бъде дадена възможност да работят като основни изпълнители на публичните проекти.

Днес Димитър Николов пое ангажимент, ако оглави общинската администрация да прекрати нелегален внос на некачествен хляб на дъмпингови цени от съседни общини и градове.