/ ThinkStock/Getty Images
И тази година читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1985" предизвиква малки и големи, момичета и момчета, да развихрят въображението си в рисуването на комикс и изработването на кукла, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

„Подари от сърце“ и зарадвай дете или възрастен човек в неравностойно положение

Идеята на конкурса за комикси "Коледно мечтание" е да съживим интереса към това изкуство, а децата да създадат история, свързана с наближаващите празници. Светът около нас е пълен с идеи за комикс герои, казват организаторите. Участие могат да вземат ученици от 3 до 8 клас, в срок до 11 декември.

Община Бургас

Откриването на изложбата с комикси и награждаването на отличените ще бъде на 13 декември в залата на читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", к-с "Меден рудник", бл. 25, партер.

Вторият конкурс "В очакване на Коледа" е за изработване на кукла. Темата му е "С кукла Ная - пея, уча и мечтая". Конкурсът се организира за шеста поредна година от сдружение "Усмивка" и читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", под патронажа на проф. Севдалина Турманова, с подкрепата на Община Бургас.

Две бургаски детски градини са на челните места в национален фотоконкурс (СНИМКИ)

В него могат да участват деца от 6 до 14 години
. В изработването на кукла Ная могат да бъдат използвани всякакви техники и материали. Изпращайте куклите до 10 декември на адрес: к-с "Меден рудник", бл. 25, партер.

Тържественото награждаване на отличените участници в конкурса ще бъде на 17 декември в залата на Областна управа.