Черно тото с бургаски футболисти
Черно тото с бургаски футболисти / sxc.hu
Черно тото с бургаски футболисти
59682
Черно тото с бургаски футболисти
  • Черно тото с бургаски футболисти

Полицаи от сектор ''Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и техни колеги от Бургас разбиха незаконна хазартна мрежа за залагания на футболни мачове. Шестима от задържаните са от отбора на „Черноморец Бургас", а останалите от „Нефтохимик",от втора дивизия

Според официалната информация от Бургаската полиция, задържани са двамата криминално проявени организатори на нелегалната мрежа, засега известни само с инициалите си, двамата са 26 годишни. Нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба. За да бъде запазена анонимността на футболистите, всички залози се обработвали точно от завербувания, който ги препращал на организаторите, по интернет програмата „Скайп".

Според непотвърдена информация, двама от арестуваните футболисти са братя-близнаци, синове на известен от близкото минало бургаски голмайстор. Адвокатите на „Черноморец Бургас" до момента отказват информация.

От ръководството на „Нефтохимик" изпратиха официална декларация с текста:

„Двама футболисти на Нефтохимик днес са повикани в полицията за свидетелски показания. След като са отговорили на поставените въпроси, те са освободени и се включиха в тренировката на отбора в ранния следобед. Разпитът за даване на свидетелски показания не е свързан с „черно тото" или уговаряне на мачове, каквато информация бе тиражирана в някои медии по-рано. ПФК „Нефтохимик 1962" се разграничава от подобни действия, като в същото време вярва в моралните качества на футболистите, които носят емблемата на клуба"

От полицията твърдят, че са иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на черното тото. У дома на единия от организаторите са открити 10 000 лева, а досега са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри и в момента се уточнява тяхното участие. Образувано е досъдебно производство за престъпление по член 327, алинея 1от Наказателния кодекс, „за устройване на хазартна игра не по установения от закона ред".

Според него, наказаниетое „лишаване от свобода до шест години и глоба от хиляда до десет хиляди лева".