/ Община Бургас
Целта на българския отбор, е да се класира сред първите 10
В надпревара с елита на 34 държави, Националният отбор на България по подводен риболов замина за участие в 32-то Евро-Африканско първенство.

Пак ще гледаме елитен мъжки баскетбол в Бургас

Състезанията фициално стартираха от днес в Свендборг, Дания. В тях се включват 19 мъжки и 15 женски тима, което е своеобразен рекорд на участници. В студените води на Балтийско море за титлата на страната ни ще се борят двама състезатели от бургаския клуб по подводен риболов "Черноморец".

Училищните дворове са отворени за любителски спорт

Това са капитанът на националите - Валентин Люцканов и състезателят Пламен Арабаджиев. В отбора са включени още Анастас Бъчваров от "Марлин" Приморско и Мирослав Илчев от Несебър.

Всеки един от българските състезатели има зад гърба си големи индивидуални постижения. Целта на българския отбор, е да се класира сред първите 10, за да спечели квота за участие на следващото Световно първенство по подводен риболов, което ще се проведе догодина в Италия.

Историческо: Бъдещето в световния ватерпол е в Бургас

"Очакванията ни за този шампионат са по-високи, защото условията са по-близки до риболова в Черно море. Плитки и мътни морски води", каза Валентин Люцканов, който при подобни условия в Хелзинки,Финландия през 2013 г., успя да заеме историческото за България трето място в Евро-Африканския шампионат.

Резултатите могат да бъдат следени на живо тукhttps://www.facebook.com/Apneapassion/