Бургаски полицаи и прокурори наградени за акцията срещу Митьо Очите
Бургаски полицаи и прокурори наградени за акцията срещу Митьо Очите / netinfo
Министърът на вътрешните работи Румен Петков награди прокурорите и служителите на МВР, работили за разкриването и разобличаването на организираната престъпна група за разпространяване на наркотици в Бургаско, ръководена от Димитър Желязков.

Почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” получиха окръжния прокурор Ангел Ангелов и апелативния прокурор Йордан Иванов. Наблюдаващият прокурор Светлозар Костов и прокурорът Никола Попов получиха лично огнестрелно оръжие, а прокурорът от Апелативна прокуратура Иванка Козарова – кортик.

Министър Петков отличи и служители от Областна Дирекция на Полицията-Бургас “За проявен висок професионализъм, конкретен съществен принос при изпълнение на служебни задачи с изключително значение в борбата с престъпността “ за документиране на цялостната престъпна дейност на групата на Димитър Желязков.

”Почетен знак на МВР–III степен” получи старши дознател Златко Пеев. С благодарност и допълнителен отпуск беше отличена старши дознател Соня Николова. Колективна парична награда ще си поделят служители от ДОТИ-МВР.

“Ние днес трябва да си дадем сметка, че за пръв път има присъда, произнесена върху цяла престъпна група, а също и че всеки от тях познава манталитета на осъдените и има ясно съзнание срещу какъв престъпен начин на мислене и ресурс тръгва да се бори. Затова, когато имаме упреци към служителите, макар и насаме, нека имаме доблестта да признаем, че те са проявили воля и кураж да ударят една от най-добре организираните престъпни групи за разпространение на наркотици в страната, събраха качествени доказателства за признаване и самопризнания във виновност и да отдадем дължимото на хората, загърбили личния си комфорт и спокойствие. Хора, които показаха, че държавата е над всичко и че когато тя е методична, постигаме резултата, който очаква обществото.”, каза още на церемонията по награждаването Министърът на вътрешните работи.