Аз съм българка
Аз съм българка / netinfo
Уникалният за страната проект продължава през 2018 година с още вълнуващи експозиции
Бургазлийката Стефани Жунгурдиян, която е част от Националния проект „Аз съм Българка!”, взе участие в последното му представяне за годината с уникална фотоизложба и филм в град Трявна. Патриотичното събитие в балканското градче бе по повод 190-годишнината от рождението на възрожденеца Петко Р. Славейков.

Аз съм българка
netinfo


Авторският проект на младия габровски фотограф Радослав Първанов и съпътстващите националното му представяне събития бързо се наложиха сред най-любопитните културни прояви у нас. През май проектът бе представен за първи път с изложба в столичния традиционен български ресторант „МоМа”. По повод 140-годишнината от Шипченската епопея експозицията гостува в Народното събрание на Република България, а на рождения ден на автора изложбата бе в "Двореца - Балчик", където Стефани също подкрепи с присъствието си на откриването й своето участие в проекта.

Аз съм българка
netinfo


Едно от най-запомнящите се събития на "Аз съм Българка!" бе представянето на проекта, изложбата и филма към нея в града-музей Копривщица на 22 септември – Деня на Независимостта на България. Тя бе подредена в сградата на старото училище „Св. св. Кирил и Методий”, което е и първото класно училище у нас.

Аз съм българка
netinfo


Последното за годината проектът "Аз съм Българка!" гостува в град Трявна, където представителната изложба е експонирана също в емблематична за града и Възраждането сграда – Старото тревненско школо. Тя ще остане там от 2 декември до 2 февруари 2018 г.
Бургазлийката Стефани Жунгурдиян и сега подкрепи с личното си присъствие откриването й в Трявна, с което спечели уважението и аплодисментите на тревненци. Заедно с габровката Никол Иванова и домакините от Трявна - сестрите Христиана и Ралица Иванови, Стефани даде възможност на посетителите да се запознаят лично с някои от лицата на "Аз съм Българка!"
Събитието бе уважено от заместник областния управител на Област Габрово, кмета на община Трявна, заместник-кмета на община Трявна, народен представител от Габровския избирателен район и много гости и жители на китното градче, известно с големите майстори на дърворезба.
Кулминацията на вечерта бе подаръкът на Община Трявна към автора Радослав Първанов – излъчване на светлинния исторически спектакъл "Звук и светлина - Трявна", който разказва за историята на градчето по интерактивен начин и в който участват всички старинни сгради от възрожденския площад „Капитан дядо Никола”.
Авторът и продуцент на Национален проект „Аз съм Българка!” заяви, че продължава работата по проекта с негова втора част, която предстои да заснеме през следващата година. Радослав Първанов сподели своето и на Стефани желание патриотичния проект с нейно участие да бъде показан и в родния й град Бургас през 2018 година.
Всичко за автора и проекта "Аз съм Българка!" можете да проследите на www.parvanov.org