/ netinfo

„Бургасбус“ успя да се пребори с липсата на квалифицирани водачи. Това обяви пред "Дарик" управителят на общинския превозвач Петко Драгнев. По думите му, в края на миналата година са били подадени десетки молби за получаване на работа, с което пробойната е била запълнена.

Поискаха и стана: Увеличиха лимита в картите за градския транспорт

„Надяваме се да няма напуснали преди летните месеци. Много от водачите започват работа по обслужване на временни линии до курортите, тъй като се предлагат по-добри заплати“, обяви Драгнев.

За сметка на това обаче, смята той, така работещите зад волана губят от осигурителния си доход. „В Бургасбус осигуряваме служителите на заплатите, които получават. Много млади момчета, които все още не мислят за пенсия рискуват и напускат, за да работят през лятото за повече пари, но това е сезонна работа“, каза още управителят на превозвача. 

"Бургасбус" дава 1 500 лева заплата за шофьори плюс бонус

Петко Драгнев съобщи още, че до два - три месеца в Бургас ще бъдат доставени три нови 9-метрови автобуса, които ще се използват по линия номер 9 /от Меден рудник до Славейков/. Малките автобуси, които се използват в момента ще бъдат преномерирани за обслужване на линиите до кварталите „Крайморие“ и „Лозово“.

Финансовата година за „Бургасбус“ ще приключи през март. По думите на Драгнев, дружеството е в стабилно състояние.