Борисовата градинка за кучета
Борисовата градинка за кучета / netinfo
Борисовата градина в района на Младежкия дом се е превърнала в отходно място за домашни любимци. Повече от 20 сигнала на възмутени родители, получени само за седмица в офиса на сдружение Бургаски граждански контрол. От там са входирали искане в Общината да се прилагат строго предвидените санкции, както и да се предприемат допълнителни мерки за ограничаване на нарушенията.
Специални места за кучешките нужди, средства за почистване и жестоки глоби за стопаните, които не спазват изискванията за хигиена и чистота, поискаха от Бургаски граждански контрол.
Според тях трябва да бъдат осигурени ясни табели, забраняващи влизането с кучета, както и да има установена система за събиране и изхвърляне на тези отпадъци.

В наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас разхождането на животни в дворовете на учебните и детските заведения, спортните зали и площадки, стадионите, охраняемата плажна ивица, тревни площи на районните паркове и градини е забранено . За нарушение на разпоредбите на тази наредба се налага глоба до 500 лева.