/ Община Бургас
Интересни предложения за изложби, театрални постановки и музикални спектакли са включени в културната програмата на Бургас през януари, съобщиах от Общината.

Всички събития се организират и провеждат според разпоредбите на Министерството на здравеопазването и при спазване на всички мерки за безопасност.

До края на месеца в Природонаучния музей от 09:00 до 17:00 часа може да бъде разгледана експозицията "Оживялата изложба", а в Археологическия музей - "Археологически открития в Бургас през 2020 г. Тракийското светилище в кв. "Изгрев" и проучванията при н. "Чироза" в кв. "Крайморие".

Във фоайетата на Културен дом на НХК са подредени изложбите "Бургазлии завинаги", "Градска скулптура" и творби на участници от Фестивала на младите в изкуството. В ЕЦ "Флора" са изложени експозициите "70 години от рождението на Емил Чакъров", "Копнеж по Италия" и фото спомени - макети от Пясъчния фестивал.

В КЦ "Морско казино" е подредена изложбата "Попарт портрети на бургаски културни дейци", маслена живопис на Радка Караиванова и "Smiling street portraits".

В НХК ще бъдат представени и няколко интересни музикални и танцови събития - спектакълът "Червената шапчица" на 15 януари, концерта "Във вихъра на любовта" и комедийните спектакли "Баща ми се казва Мария" и "Смешно отделение".

Специално внимание заслужава и програмата на Държавен куклен театър- Бургас. На 16 януари е представлението "Принцесата и свинарят", на 17 януари "Трите прасенца", на 23 януари "Магьосникът от ОЗ", на 24 януари "Рибарят и златната рибка", на 30 януари "Принцеса Квак" и на 31 януари "Полицаят Артър и неговия кон Хари".

Ценителите на театралното изкуство могат да се насладят на четири интригуващи заглавия в Драматичен театър "Адриана Будевска" през януари. На 20 януари е постановката "Животът е вкусен", на 21 януари е "Последният янки", на 27 януари "Умопомрачение" и на 28 януари "Свекърва".

Невероятният актьор, режисьор и драматург Камен Донев ще "изнесе" пред публика своята "Лекция N1" в спортна зала "Младост" на 27 януари от 19:00 часа.

Пълната програма за всички събития може да видите ТУК.