БИО пазар във всеки квартал
БИО пазар във всеки квартал / dariknews.bg
БИО пазар във всеки квартал
88172
БИО пазар във всеки квартал
БИО пазар във всеки квартал
  • БИО пазар във всеки квартал
  • БИО пазар във всеки квартал

Общината има идея за разкриването на фермерски пазари за местна продукция във всички жилищни комплекси на Бургас. Това обяви пред журналисти кметът Димитър Николов. Той и земеделският министър откриха първи по рода си био пазар за земеделска продукция в експозиционен център „Флора".

Инициативата, която е подкрепена от МЗХ и електронни медии, започна в Бургас и ще продължи с разкриването на тържища в още девет български града.

„От година и половина Бургас развива темата за българските био и еко продукти. Всяка събота и неделя се организират подобни пазари в различни търговски точки на града. Нашето желание е да работим още по-активно в тази посока", каза Димитър Николов.

„В последната година се увеличава интересът към сдружаването между самите земеделски производители. Това дава възможност за използването на два инструмента за създаването на такива фермерски пазари. Има такива и по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година, и по мярката за пазарна подкрепа, чрез оперативни инвестиционни програми. Надявам се, че този път на развитие ще продължат българските фермери", допълни министърът на земеделието Десислава Танева.