/ Снимка: Дарик-Бургас, архив
Да се стартира процедура по отреждане, проектиране и строителство на Начално училище в квартал „Черно море“ в Несебър. Това предлага в своя докладна общинският съветник от ГЕРБ Атанас Терзиев. Той е внесъл своето предложение в деловодството на Общинския съвет днес и се очаква да бъде разгледано на предстоящите комисии.
 
Обсъдиха мерките за едносменен режим на обучение в Несебър

„Необходимостта от създаване на Начално училище в посочения жилищен квартал се базира на самите статистически данни. Динамиката на населението от последното десетилетие показва трайна тенденция за увеличаване броя на населението не само в Община Несебър, но и в самия град.

Несебър подписа нов международен проект

Към 31 декември 2018 г. в Несебър по постоянен адрес са регистрирани 13149 души, а по настоящ адрес 14172. Основният мотив да предложа изграждането на ново учебно заведение е и заради бързото развитие на жилищен квартал „Черно море“, където вече е изградена детска градина“, коментира Атанас Терзиев.
 
Той посочи, че голяма част от жителите на един от най-новите квартали на морския град са предимно млади семейства с деца. За тях ще бъде улеснение и удобство на пешеходно и безопасно разстояние да водят своите деца на училище. Общинският съветник посочи като пример и ситуацията в Стария град - там децата се обучават в отделен филиал на СУ „Любен Каравелов“, чиято основна сграда е ситуирана в Новия град.