/ БГНЕС
Входът за събитието е свободен
Община Бургас, фирма "Пайп систем" и Атанас Скатов ви канят на среща, посветена на първото българско изкачване на 4 върха, високи над 8000 метра, за 140 дни в рамките на една календарна година, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Атанас Скатов пред DarikNews: Когато си горе, изпитваш благодарност, че планината те е допуснала

През настоящата 2019-та алпинистът покори:


Връх Кангчендзьонга, 8586 м., 15 май;
Връх Гашербрум I, 8080 м., 12 юли;
Връх Гашербрум II, 8034 м., 18 юли;
Връх Дхаулагири, 8167 м., 3 октомври.
 

Община Бургас


Може ли човек, който никога не е ходил на планина, никога не е спортувал, сняг е виждал само през прозореца до 2012 г. и е 8 години на растителен хранителен режим, да изкачи 11 върха над 8000 метра и Седемте континентални първенци?

Атанас Скатов е първият българин, изкачил 11 пъти осемхилядник

Феномен в алпинизма? Случайност? Грешка? Трудолюбие, Вяра или Упоритост? Воля или Лудост? Как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне най-високите резултати за България? Атанас Скатов прави това абсолютно сам, без треньори, водачи, консултанти, съветници, наставници и всякаква вид друг помощ и курсове в планинарството и алпинизма.

Община Бургас

Как се изкачват 4 върха над 8000 метра в рамките на 140 дни? Човекът, мотивирал хиляди да сбъдват мечтите си и да водят здравословен и природосъобразен начин на живот, както и да пазят планетата чиста, ще сподели какво го мотивира да продължава на 13 декември - петък, от 17.00 часа в КЦ "Морско казино".

Алпинистът Атанас Скатов посочи следващата си цел

Ако искате да зададете вашите въпроси към алпиниста и да поговорите с него, заповядайте на презентацията. Атанас Скатов държи няколко внушителни национални рекорда:
11 върха над 8000 метра; 4 върха над 8000 метра в една календарна година, само за 140 дни; Седемте континентални първенци Seven Summits; Връх Еверест по Северния и Южния маршрут;

Най-бързо българско изкачване на 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 върха над 8000 метра. Автор на книги, продуцент на филми, мотивационен лектор, изнесъл над 200 лекции и презентации в България и чужбина, агроном по растителна защита, ентомолог, природозащитник. Повече за Атанас Скатов: www.atanasskatov.com.

Скатов от базов лагер на Дхаулагири: Непрекъснато вали, падат лавини, не можем да мръднем

Входът за събитието е свободен. Всеки, който желае, може да направи дарение. Събраните средства ще послужат за завършване на втория проект на Атанас Скатов - за изкачване на 14-те осемхилядника, както и за засаждане на дървета от фондация "Да спасим планетата".

Алпинистът Атанас Скатов покори девети осемхилядник

Остават 4 върха до завършване на Хималайската корона и България да има свой представител в елитната група.

Сумата, която желаете да дарите, може да преведете по следните начини:

1. Дарение чрез PayPal:
drskatov@gmail.com

2. Дарение към Планински клуб "Чомолунгма", организатор на експедициите на Атанас Скатов:
Банкова сметка:
IBAN BG31CREX92601055145401
Токуда Банк АД,
Сдружение Планински Клуб "Чомолунгма"
 
3. Дарение по сметка на Атанас Скатов:
Банкова сметка:
Уникредит Булбанк, IBAN: BG75UNCR70001521430722
Атанас Скатов
 
4. Кутия за дарения


На събитието на 13 декември ще има кутия за дарения и всеки, който желае, може да дари и на място.