Атанас Радойнов на 80. Честито!
Атанас Радойнов на 80. Честито! / Пресцентър

Писателят Атанас Радойнов отбеляза 80- ят си рожден ден с изложба на свои произведения в зала 1 на Общинска администрация в Средец. Той е автор на поредица книги, занимаващи се с района на Странджа, а цялото му творчество е прорязано от духа на планината. Сред най-известните му книги са „Как тъй без змейове?”, „Странджански декамерон” и „Змийска риза”.

Кметът на Средец Иван Жабов поднесе на юбиляря картина и му пожела още много успехи на литературното поприще. Поетът и сатирик Ваньо Вълчев представи творчеството на Радойнов с много топли думи, а актьорът Стоян Памуков прочете разказа  ”Ръцете на Богородица” от книгата "Крайпътен огън" и откъси от книгата „Притчи”, която ще излезе на пазара през април.

През септември ще бъде преиздадено и най-популярното произведение на автора „Странджански Декамерон”. За себе си Атанас Радойнов каза ”За моето интелектуално развитие Средец има магистрално значение, когато за първи път срещнах жив писател, това бяха писателите Орлин Василев и Йончо Белев.” Радойнов беше поздравен от групата за стари градски песни „Странджанска зеленика”.