Ако не изпълни мерките, Кроношпан може да затвори на 30 юни
Ако не изпълни мерките, Кроношпан може да затвори на 30 юни / Дарик Бургас
Какво ще става в Кроношпан
93641
Какво ще става в Кроношпан
  • Какво ще става в Кроношпан
Определени са мерки, които ако не бъдат изпълнени изцяло, „Кроношпан България“ може да спре работа. Това стана ясно на днешната среща на министъра на околната среда и водите Нено Димов и ръководството на фирмата. Тя се наложи по повод оплакванията от последното замърсяване на въздуха от предприятието. Мерките са краткосрочни и дългосрочни.

В близък план трябва да бъде изграден нов зелен пояс до оградата, за недопускане на разпиляване на частици от суровините и производството, покриване на транспортните ленти до дробилните машини и проектиране на закрити площи за съхранение на стърготини и други дървесни части. Ако това не бъде готово до 30 юни, „Кроношпан“ ще спре работа.

Същото ще се случи и ако до 30 октомври не бъдат изцяло готови и оборудвани за работа съответните площадки. Към дългосрочните мерки са и изготвяне от РИОКОЗ на график за миене на улиците край фирмата и закупуване на специална машина за тази цел, уточни нейният управител Асен Ников. Той заяви, че всичко ще бъде направено както трябва.

Чуйте в звуковия файл министър Димов и Ников