/ netinfo

Купа "Несебър" вече е част от трофеите на бургаския клуб по подводен риболов "Черноморец". Това стана след като абсолютния шампион на България осма поредна година - Валентин Люцканов събра общо 10 656 точки с 10 валидни риби.

В оспорвания турнир, който се проведе през уикенда в акваторията на Несебърския залив се включиха общо 36 състезатели от цялата страна, както и гмуркачи от украинския клуб "Посейдон". 

В четвъртия старт от критериума Купа "България". Валентин Люцканов спечели награда и за най-голяма риба - лаврак с тегло 1630 гр.

Нов успех за Несебър в подводния риболов

Състезанието се проведе при отлични метеорологични условия и перфектна организация от домакините от клуб по подводен риболов "Несебър"
. В него втори се класира представителят на СНЦ "Портус Кария" - Шабла,  Венцислав Георгиев, улавяйки 8 валидни риби - 7028 т.

Трето място завоюва Димитър Катрафилов от домакинския клуб "Месембрия"  със седем валидни риби и 6241т.

За борбата за Купа "България" остават още два турнира,. Следващият ще бъде през този уикенд в Каварна. Последното състезание ще се състои на 25 август в Приморско. С него надпреварата за купа "България" ще приключи.

В началото на месец  септември като част от Националния ни отбор, състезателите от "Черноморец" - Бургас, Валентин Люцканов и Пламен Арабаджиев ще представят Бургас и България на Световно първенство по подводен риболов в Португалия.