Втори турнир по подводен риболов
Втори турнир по подводен риболов / Пресцентър
Състезателят на клуб "Месембрия" Митко Катрафилов поглежда към националния отбор
Поредно силно представяне за Несебър записа Димитър Катрафилов на турнира по подводен риболов за Купа "Месембрия" 2018, който завърши днес. В надпреварата, която се явява втори кръг за Купа „България“, се включиха над 20 от най-добрите родни харпунджии. Катрафилов, който успя да натрупа общо 4 950 точки като състезател на клуб „Месембрия“ в състезанието, си извоюва второто място с улов от четири риби с общо тегло от 2,5 килограма.

„Направихме силен втори турнир за Купа „България“. Първи завърши състезателят на Приморско, за което го поздравявам. Аз успях да уловя четири риби, едната от които е лаврак, тежащ 1,450 кг. Следващото състезание ще се проведе в град Шабла, надявам се на добро представяне и там“, каза Катрафилов пред „Дарик“ – Бургас.

Подводничарят от Несебър се нарежда сред най-добрите в България и дава сериозна заявка за участие в националния отбор на страната при следващото голямо международно състезание.  "Към момента заемам второто или третото място в класирането. Надявам се наистина да стана част от българския национален отбор и да представя достойно страната си на световно дайвинг състезание", сподели Митко Катрафилов. 

В Несебърския залив гмуркачите излязоха в открито море с няколко лодки, а състезанието продължи повече от пет часа. Въпреки топлата вода, която кара рибата да се крие в дълбоки води, уловът бе добър.

Купа „Месембрия“ спечели Атанас Бъчваров от приморския клуб „Марлин“, който отстреля седем платерини с общо тегло от 2,670 кг. Трети се класира състезателят на „Варна дайвинг център“ Мирослав Димотров. Следващото състезание по подводен риболов в Несебър ще се проведе на 26 август, а риболовците ще мерят сили в третият кръг от републиканското първенство на 7 юли в акваторията на село Тюленово.