/ ThinkStock/Getty Images
УМБАЛ-Бургас възстановява плановите операции
360 души преминаха през спешните кабинети на УМБАЛ-Бургас през четирите почивни дни, съобщиха от лечебното заведение. През Спешно отделение са минали 250 души, а 110 са посетили неотложния дежурен кабинет в МЦ "Св. Николай Чудотворец", който работи по договор с личните лекари в извънработното им време.

Осем пациенти с коронавирус са настанените в болници в областта

Най-много са били пациентите с оплаквания от сърдечно-съдовата система - хипертония, сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене. Приети са и пациенти с инсулти, както и с бъбречни кризи и влошени онкологични заболявания.

Под 10% от преминалите са потърсили ортопедична помощ заради травми, обслужени са и пострадали от три катастрофи. "Прави впечатление, че голяма част от хората дълго са отлагали посещението си при лекар, лекували са се сами в домашни условия, неглижирали са състоянието си и са получили усложнения", споделиха дежурни спешни медици.
 
Пет нови заразени с COVID-19 в Бургас, трима са онкоболни

Бройката на хората със симптоми, характерни за вирусни и дихателни инфекции е изключително ниска - само 8 души.
Децата, прегледани в детския кабинет, също са малко - под 20.

От днес, съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването, УМБАЛ-Бургас възстановява плановите операции. Свижданията в болницата остават забранени.