/ iStock
До инцидента се е стигнало след скандал между двамата
Британски гражданин е признат за виновен за убийство с особена жестокост на приятелката си. Той е осъден на 17 години затвор при първоначален строг режим, това реши Апелативният съд в Бургас. Престъплението е извършено миналата година в село Терзийско, Ловеч, съобщиха от пресцентъра на съда.

Чуждият гражданин и пострадалата живеели на семейни начала в селото. До инцидента се е стигнало след скандал между двамата, вследствие на който мъжът нанесъл прободно-порезни наранявания на коремните органи и умишлено причинил смъртта й.

Нанесени са множество удари, като техния брой значително надвишава необходимия за причиняване на смъртта, което характеризира престъплението като извършено с особена жестокост, посочват апелативните съдии в решението си. 

Българин е обвинен за убийството на жена си и дъщеря си в Испания

Деянието е извършено коравосърдечно, хладнокръвно, садистично, тъй като след него подсъдимият е заровил тялото й в двора на общия им имот. На въпросите на негови съселяни къде е пострадалата, отговарял, че е заминала за Сливен.

От показанията на свидетели се установява, че подсъдимият многократно е упражнявал домашно насилие над пострадалата, изразило се във вербален и физически тормоз, вдигане на скандали, нанасяне на побой, унищожаване на покъщнина.

Убийство на жена в Провадийско, задържаха племенника ѝ

Мъжът вече е бил осъждан за нанасяне на средна телесна повреда на пострадалата. Според свидетелски показания по делото той е посягал и на сестрата на починалата. 

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд у нас. След задържането на британеца миналата година, същият по време на разпитите е признал за извършеното престъпление.