100% обновен автопарк на общинския превозвач
100% обновен автопарк на общинския превозвач / netinfo

Последните шест нови тролейбуса пристигнаха в Бургас. Така общият им брой вече е 22, с което завърши цялостното обновяване на градския транспорт. Закупуването на тролеите е със средства от Оперативна програма "Околна среда" и е част от големия проект за Интегриран градски транспорт. Тази седмица превозните средства ще бъдат приети от специална комисия, а от следващата ще се движат по линиите.
Тролеите имат допълнителен двигател с вътрешно горене. С негова помощ те ще имат възможност да продължат да се движат по маршрута си при проблеми със захранването, инцидент на пътя или извършването на ремонтни дейности на пътя. Модерните превозни средства разполагат с климатична система, която позволява поддържането на приятна температура.
С доставката на последните 6 нови тролейбуса Бургас стана първият град в България с изцяло обновен градски транспорт. Като част от проекта за обновяването на автопарка на общинския превозвач бяха доставени 67 нови автобуса, които се движат по линиите на градския транспорт.