Журналисти определят 10-те най-добри спортисти на Благоевград
Журналисти определят 10-те най-добри спортисти на Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

15 спортни журналисти ще определят 10-те най-добри спортисти на Благоевград за 2010 г. За участие в конкурса 19 спортни клуба номинираха 38 състезатели, постигнали високи резултати през годината. Гласуването ще бъде от 16.00 ч. днес в зала 101 на Община Благоевград.

Спортните журналисти ще гласуват още за най-добър отбор, за най-добър треньор и ще определят носителя на наградата “Феърплей”, която се присъжда за изключително спортсменско отношение.

Официалната церемония по връчването на наградите на отличените спортисти ще се състои на 16 декември /четвъртък/ в 18.00 часа, във фоайето на община Благоевград.

Класацията за определяне на 10-те най-добри спортисти на община Благоевград се провежда за 17-ти път.

На миналогодишната церемония за пръв път бяха излъчени три първи места. Призьорите - Елена Костова - световен шампион по парапланеризъм, Георги Гайдарджиев - световен шампион по канадска борба и Николай Кехайов - световен шампион по таекуон-до над 85 кг, получиха специални плакети и материални награди.

На четвърто място бе класиран Пламен Кисов (канадска борба), Албена Малчева (таекуон-до) зае петото място, следвана от Тодор Козладеров (таекуон-до). Треньор на годината стана Вергилий Ситнилски от клуб по таекуон-до „Фолкън” – Благоевград. На треньора на спортен клуб по канадска борба „Армстронг” Кирил Богдански бе присъдена награда за Феърплей.

10-те най-добри спортисти на Благоевград за 2009 г. бяха определени от комисия, съставена от 10 спортни журналисти от регионални и национални медии между 62-ма  номинирани от 16 спортни клуба.