/ ThinkStock/Getty Images
Той е осъден да заплати на пострадалия 10 000 лева
Съдът е признал за виновен мъж, обвинен от Районна прокуратура-Петрич за причинена от него средна телесна повреда на мъж от село Кърналово, съобщиха от обвинението.

Осъдиха мъж, отхапал ухото на зет си

Подсъдимият е осъждан осем пъти, като последното му наложено наказание „лишаване от свобода“ изтърпял през март 2019 г. Около 10:30 часа на 5 юни, той заедно с негов приятел, бил в заведение в местността Рупите.

Под въздействие на употребения алкохол подсъдимият проявил недоволство, отправил обиди спрямо неприсъстващо на място лице, извадил нож. Управителката на заведението, споделила по телефона на съпруга си, за проблема с въпросния клиент. Мъжът я успокоил, че ще го реши.

Окръжният съд във Враца постанови 15 години затвор за мъж, причинил смъртта на съселянин

Не след дълго, той пристигнал на място и се насочил към масата, на която седял мъжа с приятеля си. Той поискал от тях да си платят сметката и да напуснат заведението. Подсъдимият отказал и отправил обидни думи.

Двамата се скарали, при което Т. извадил ножа си и нанесъл с него три удара в тялото на опонента си. Поради обилно кървене, пострадалият се качил в автомобила си и потеглил за болницата в Сандански.

Междувременно подсъдимият тръгнал пеша за село Митиново. От там на автостоп стигнал до Петрич. На входа на града видял патрулен автомобил и отишъл при полицаите. Казал им, че „наръгал човек с ножа си“ и доброволно се предал.

Оставиха в ареста съучастник в побой над мъж в Дупница

В хода на воденото досъдебно производство е била назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която на Г.Я. били причинени няколко наранявания, проникващи в гръдната и коремната кухина. Пострадалият бил изпаднал в състояние на разстройство на здравето, временно опасно за живота, в резултат на травматичен шок.

С присъдата на Районния съд в Петрич на подсъдимия е наложено наказание от девет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Същото е намалено с 1/3, а именно на шест години „лишаване от свобода“, поради прилагането на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се е признал за виновен и приел всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт.

Той е осъден да заплати на пострадалия сумата от 10 000 лева, представляваща обезщетение за причинените му неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред въззивната съдебна инстанция.