/ ThinkStock/Getty Images
29-годишният мъж е осъждан 38 пъти за кражби
Осем години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на мъж за извършен от него грабеж на жена в Петрич, съобщиха от обвинението.

Затвор за многократно осъждана жена, извършила грабеж

Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност и е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград. 29-годишният мъж, е осъждан 38 пъти за кражби и грабежи. Налагани са му различни по вид наказания, които не изпълнили целите за поправянето и превъзпитаването му.

Вечерта на 17 януари 2019 г., той бил в магазин „Рай“. Забелязал пазаруваща жена, която държала в ръката си портмоне. След като напуснала търговския обект, рецидивистът я проследил.

Вървейки към дома си в жк „Изток“, жената носела на гърба си раница. При наближаване на входа на жилищния си блок, жената чула стъпки. В следващия момент била нападната от него, който я дръпнал за раницата и съборил на земята.

Оставиха в ареста мъж, нападнал и ограбил 95-годишен мъж

Падайки, пострадалата изпуснала портмонето си. Извършителят бързо го взел и избягал в посока гробищния парк. Там извадил от него банкови карти и лични документи, които изгорил, а сумата от 200 лева оставил за себе си.

Престъпното деяние било извършено от него при условията на опасен рецидив, преди изтичане на петгодишния срок от изтърпяване на наложените му наказания по предходни осъждания.

Осъдителната присъда на Благоевградския окръжен съд е била потвърдена от по-горестоящите съдебни инстанции. Тя е влязла в законна сила и е приведена в изпълнение.