/ ThinkStock/Getty Images
Районен съд-Стара Загора присъди наказание „лишаване от свобода“ в размер на две години и четири месеца при първоначален „строг“ режим на 40-годишната жена от Шумен, която е многократно осъждана, съобщиха от съда.

41-годишна остава в ареста заради кражба на пари

Съдът произнесе присъда, с която призна подсъдимата за виновна в това, че на 22 март в Стара Загора отнела чужди движими вещи - мобилен телефон, портфейл, калъф за мобилен телефон и 90,00 лева, всичко на обща стойност 765,00 лева, от владението на собственичката им, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребила за това сила.

На инкриминираната дата подсъдимата стояла пред хранителен магазин, находящ се в Стара Загора, и наблюдавала излизащите от него
хора. Пострадалата, като клиент на магазина, го напуснала и тръгнала към дома си, натоварена с покупки в торби. Жената вървяла бавно, следвана в гръб от подсъдимата.

Крадла на пари и бижута остава в ареста

Непосредствено пред входа на блока, в който живее пострадалата, подсъдимата силно издърпала портфейла със съдържащите се в него мобилен телефон и вещи и избягала в неизвестна посока.

Наказателното производство срещу подсъдимата премина по реда Глава XXVII от НПК - съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимата призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд.