/ ThinkStock/Getty Images
Софийския апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление - нападение и грабеж на 95-годишен мъж, съобщиха от обвинението.
 
Задържаха рецидивист, нападнал и ограбил 95-годишен мъж

По обед на 12:40 часа, на 10 септември в село Василовци, област Монтана, обвиняемият извършил грабеж на 95-годишен мъж. Нападателят нанесъл удари на пенсионера, извил му ръката и го съборил на земята, след което му отнел 400 лева.
 
Още същия ден извършителят на престъплението е бил установен и задържан от органите на реда. Било е изяснено, че на 17 август, той е бил освободен от затвора, след като изтърпял наложеното му наказание по предходното наказателно производство срещу него.

Впоследствие, по искане на Окръжна прокуратура-Монтана, на обвиняемия, е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е била обжалвана от него.
   
Трима души заключиха пенсионер в дома му и го ограбиха в Плевенско

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура за наличие на изискуемите от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение за обвиняемото лице.

На този етап от разследването е налице обосновано предположение за авторството на инкриминираното деяние и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.